Filosofisch Café Nijmegen

OnTour

Met Filosofisch Café On Tour willen we een avond filosoferen voor middelbare scholieren aanbieden, om filosofie op een leuke manier bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Een avond met een serieus onderwerp, maar ook vol gezelligheid door de “café atmosfeer”.

Waarom zoeken wij samenwerking met middelbare scholen? 

Het Filosofisch Café On Tour is een initiatief van de stichting Filosofie en Maatschappij. De stichting heeft tot doel de koppeling te maken tussen de "ivoren toren" van de wetenschap (filosofie in het bijzonder) en de maatschappij. Sinds 2016 heeft het Filosofisch Café een zusje: het Filosofisch Café OnTour.

Hoe ziet een avond On Tour eruit?

Tijdens de avond is er ruimte voor een korte voordracht door de hoofdspreker, een interview, discussie met de groep, en een of meerdere kortere voordrachten door leerlingen. In of voor de pauze is er ruimte voor muziek, bijvoorbeeld door leerlingen of leerkrachten. 

Het format van een café is iets waarmee wij bekend zijn en dat volgens ons een goede en leuke manier is om met elkaar in discussie te komen. We beogen te laten zien dat filosofie leuk is, voor iedereen en voor alle leeftijden. Daarom willen we graag jongere onderzoekers aan de scholieren voorstellen, om de kloof tussen jong en oud minder groot te maken. Tevens biedt het een mooi podium voor zowel deze junior onderzoekers als uw scholieren.  

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan contact met ons op!