Filosofisch Café Nijmegen

On Tour

Sinds 2016 heeft het traditionele Filosofisch Café een zusje: het Filosofisch Café On Tour.

Het Filosofisch Café On Tour verzorgt filosofische avonden voor middelbare scholieren, met als doel om filosofie op een leuke manier bij jongeren onder de aandacht te brengen.

Een avond met een serieus onderwerp, maar ook vol gezelligheid door de café atmosfeer.

Waarom zoeken wij samenwerking met middelbare scholen?

Het Filosofisch Café On Tour is een initiatief van de stichting Filosofie en Maatschappij. De stichting heeft als doelstelling de koppeling te maken tussen de ‘ivoren toren’ van de wetenschap (filosofie in het bijzonder) en de maatschappij.

Hoe ziet een avond On Tour eruit?

Tijdens de avond is er ruimte voor een korte voordracht door de hoofdspreker, een interview, discussie met de groep, en een of meerdere kortere voordrachten door leerlingen. Rondom de pauze is er ruimte voor muziek, bijvoorbeeld door leerlingen of leerkrachten.

Het format van een café is een goede en leuke manier om met elkaar in discussie te komen. We beogen te laten zien dat filosofie leuk is, voor iedereen en voor alle leeftijden. Daarom willen we graag (jonge) onderzoekers aan de scholieren voorstellen, om de kloof tussen jong en oud minder groot te maken. Tevens biedt het een mooi podium voor zowel de (junior) onderzoekers als uw scholieren.

Hebben we je interesse gewekt?
Stuur dan een mailtje naar ontour@filosofisch-cafe.nl.