Te gast:
Filosoof André van der Braak
Columnist Angela Boeijen
Gespreksleider Elianne Keulemans

Sinds de jaren zestig zijn veel westerlingen – teleurgesteld in het christendom – op zoek gegaan naar verlichting in het Oosten. Tegenwoordig biedt de oosterse spiritualiteit ons steeds vaker een nieuwe toegang tot de religieuze ervaring. Hedendaagse varianten van boeddhisme en hindoeïsme, maar ook yoga en meditatie, brengen zin en rust in ons drukbezette westerse bestaan.

Is de oosterse verlichting werkelijk een wondermiddel voor de zingevingsarme westerse mens? Deze vraag stelt filosoof André van der Braak, directeur van Stichting Filosofie Oost-West. Het is ook de centrale vraag in de onlangs verschenen bundel ‘Het religieuze na de religie’, die verscheen onder redactie van Van der Braak en Woei-Lien Chong. Blijkbaar bieden onze eigen cultuur en haar tradities ons geen spirituele ervaring meer. Komt de wijsheid tegenwoordig uit het Oosten?

Iedere eerste dinsdag van de maand
Café Trianon – Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
toegang 2 euro – www.filosofisch-cafe.nl

Filosofisch Café Nijmegen is een initiatief van Stichting Filosofie & Maatschappij en wordt mede mogelijk gemaakt door: Forum voor Democratische Ontwikkeling en Haëlla Stichting.