Ik stuntel dus ik ben

Spreker: Maureen Sie
Interviewer: Steffan Widdershoven
Columnist: Joris van den Berg
Muzikant: Kymé Spauwen

Lees hier de column terug.

Moet ik succes boeken? Wat betekent het eigenlijk als je faalt? Wat voor mens ben je als je slaagt? Rommelen we niet gewoon een beetje aan met zijn allen, en is dat misschien niet gewoon menselijk? Of moeten we juist zorgen dat we niet stuntelen, maar gewoon slagen, om mens te zijn? Rommelt u eigenlijk een beetje aan, of ligt het aan mij?

In het kader van de Maand van de Filosofie nodigen wij u uit om aan de hand van hoogleraar filosofie van het moreel handelen Maureen Sie in te gaan op het thema “Ik stuntel dus ik ben”, zonder tot het niveau van het gemiddelde zelfhulpboek te vervallen. Maureen zal haar visie op menselijk handelen en hoe menselijk handelen zich verhoudt tot de aard van de mens uiteenzetten. Zij vermoedt dat in het stuntelen en het besef dat je het eigenlijk allemaal niet precies weet en maar wat aan rotzooit zich het begin van een heel eigen verhouding tot de wereld toont.

Maureen zal geïnterviewd worden door Steffan Widdershoven. Steffan is jonge filosoof, psycholoog en redactielid van het Filosofisch Café. Joris van den Berg zal een column voordragen, vanuit zijn gedachten over stuntelen, en menselijk handelen. Joris is pionier van Bildung Nijmegen en filosoof, en geïnteresseerd in thema’s als verwondering, fascinatie en stuntelen. Kymé Spauwen luistert de avond op met prachtige muziek, en Roelants zal wederom een mooie boekentafel verzorgen!