Te gast:
Filosoof Mark Coeckelbergh
Interviewer Elianne Keulemans
Columnist Dirk Geurts

Met muziek van Micha sings en een boekentafel van Roelants!

We willen betere zorg, betere medicijnen, betere artsen. Tegelijkertijd is er minder budget, minder tijd, minder personeel. Het is dus geen wonder dat de zorg automatiseert. Met webcare via het internet. Met technische oplossingen. En met robotica. Robots in de zorg zijn al lang geen science fiction meer.

Demente ouderen die kletsen met een computer. Een automatisch programma dat vriendelijk vraagt hoe het is. Tonen die robots authentieke emoties of is het geautomatiseerd bedrog? En wat zegt het over onze samenleving dat we onze zorg in de handen van robots willen leggen?

Volgens filosoof Mark Coeckelbergh vertelt de manier waarop we met robots omgaan, iets over onszelf. Over de manier waarop we zorg waarderen, over hoe we onze samenleving inrichten. Want wat is zorg eigenlijk? Wat zijn echte emoties? Wat als robots voor ons zorgen?

Elke eerste dinsdag van de maand
Café Trianon – Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
toegang 3 euro – @filosofischcafe

Filosofisch Café Nijmegen is een initiatief van Stichting Filosofie & Maatschappij en wordt mede mogelijk gemaakt door de Faculteit der FTR en Ravestein & Zwart. Deze editie van het Filosofisch Café Nijmegen is in samenwerking met de Vereniging voor filosofie en geneeskunde tot stand gekomen.