Te gast:
Evert van Leeuwen (hoogleraar medische ethiek)
Columnist Dirk Geurts
Gespreksleider Maïté Tjon A Hie

Lees hier de column terug.

Met muziek van Tom en Jenny!

Gezondheid geldt als hoogste goed. Maar weten we wel wat ‘gezondheid’ is? Onze opvattingen over gezondheid veranderen door de tijd heen, sterk beïnvloed door wetenschappelijke inzichten. Is gezondheid dan objectief vast te stellen, of is het toch een zaak van (subjectieve) beleving? Door wetenschappelijke inzichten weten we beter wat we aan onze gezondheid moeten doen, maar voelen we ons ook schuldiger als we dat niet doen …

Naast de wetenschap beïnvloedt ook de commercie onze opvatting over gezondheid. Is de identificatie van gezondheid met lichamelijke schoonheid wel terecht?

Hoogleraar medische ethiek Evert van Leeuwen laat zeer verschillende gezondheids­opvattingen de revue passeren. Hij stelt ook kritisch de vraag wat onze gerichtheid op gezondheid zegt over onze samenleving. Is onze fixatie op gezondheid wel gezond?

Iedere eerste dinsdag van de maand
Café Trianon – Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
toegang 3 euro – www.filosofisch-cafe.nl

Filosofisch Café Nijmegen is een initiatief van Stichting Filosofie & Maatschappij en wordt mede mogelijk gemaakt door: Forum voor Democratische Ontwikkeling en Haëlla Stichting.