Te gast:
Filosoof Jan Bransen
Interviewer Lisa Doeland
Columnist Hanneke Hendrix

Met muziek van Marit Trienekens en een boekentafel van Roelants!
In samenwerking met het Soeterbeeck Programma

NB Denker des vaderlands René Gude zou spreker zijn bij dit Filosofisch café. Helaas is hij wegens ziekte verhinderd. Filosoof Jan Bransen vervangt hem.

Ben jij een optimist? Zie je altijd in iedere situatie mogelijkheden voor verbetering? Een optimist wel. Want ook al gaat het niet vanzelf en zal het de nodige moeite kosten: een optimist ziet in dat het leven die moeite waard is.

Filosoof Jan Bransen van de Radboud Universiteit gaat met filosoof en gespreksleider Lisa Doeland en het publiek in gesprek over optimisme. Schrijfster Hanneke Hendrix spreekt een scherpe column uit en singer-songwriter Marit Trienekens zorgt voor de muziek.

Het gaat niet om het uiteindelijk bereiken van een zalig en glorieus einddoel. Natuurlijk niet. Aan het eind ga je gewoon dood. Maar onderweg streven wij samen altijd naar de juiste balans. Die zoektocht naar het optimum is voor de optimist een teken dat wij in de ‘beste van alle mogelijke werelden’ leven.

Kom vooral ook als je niet gelooft dat vallen het begin van opstaan is. Een beetje weerstand zal ons goed doen. En jou ook.

Elke eerste dinsdag van de maand
Café Trianon – Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
toegang 3 euro – @filosofischcafe / #SPoptimisme
www.filosofisch-cafe.nl / www.ru.nl/sp/optimisme

Filosofisch Café Nijmegen is een initiatief van Stichting Filosofie & Maatschappij, wordt mede mogelijk gemaakt door de opleiding Filosofie van de Faculteit der FTR en in samenwerking met geïnteresseerde partijen, zoals deze maand: het Soeterbeeck Programma