Waarom we beter denken dan we denken

De mens is irrationeel. Verliefd op zijn eigen gelijk. Doof voor feiten en argumenten. Verblind door honderden denkfouten. Een makkelijke prooi voor nepnieuws. Gevangen in filterbubbels.

Zo is het heersende idee. Maar klopt het wel?

Filosoof Maarten van Doorn legt uit waarom het antwoord Nee is. Hij gebruikt hiervoor de jongste inzichten uit de psychologie, communicatiewetenschappen, filosofie en politicologie. Hij neemt je deze avond mee op een reis langs verrassende onderzoeksresultaten en scherpzinnige filosofen en geeft nieuwe antwoorden op dringende vragen: Waarom geloven we wat we geloven? Hoe veranderen mensen van mening? Zijn we echt in een post-truth tijdperk aanbeland? Hoe gevaarlijk is misinformatie? Zijn onze emoties of onze ratio de baas in ons hoofd en in onze maatschappij?

Kijk, denk en discussieer mee tijdens deze avond van het Filosofisch Café! Op maandag 4 september om 20:00u in Café ’t Haantje (Daalseweg 19) in Nijmegen.

👥

Spreker: Maarten van Doorn
Muziek: Jeroen Geurts

Maarten van Doorn is docent aan de Radboud Universiteit. Hij studeerde filosofie en psychologie. En schreef in 2023 het boek ‘Waarom we beter denken dan we denken’.