Als de lengte van de geschiedenis van de aarde voorgesteld wordt als de Eiffeltoren, dan is de hele geschiedenis van de mens slechts het laagje lak op het topje. Toch is de mens nu in staat om de toekomst van de aarde te veranderen. Hoe gaan wij om met het idee dat wij deel zijn van de geologische tijd?

Boris van Meurs neemt je mee naar de ‘ontdekking’ van de diepe tijd. In zijn praatje laat hij zien welke ideeën over tijd met elkaar botsen op het moment dat de mens deel wordt van de aardgeschiedenis.

Tijdens dit online Filosofisch Café – dat live gestreamd wordt vanaf onze Facebookpagina – gaan filosofen Boris van Meurs en Martin Drenthen met elkaar in gesprek over geologische tijd, het antropoceen en de plaats van de mens in de kosmos.

Boris van Meurs is onderzoeker aan de Radboud Universiteit en houdt zich bezig met het onderzoeksthema ‘Metafysica van het Antropoceen’. Martin Drenthen is expert op het gebied van milieufilosofie.

Ten tijde van het coronavirus vindt het Filosofisch Café online plaats. Het is te bekijken via een stream op onze Facebookpagina.