Te gast:
Filosoof Rutger Claassen
Interviewer Evert van der Zweerde
Columnist Femke Kok

Lees hier de column terug.

Met muziek van Elénie Wagner (zang) en Uli Weber (zang en gitaar)  en een boekentafel van Roelants!

Moet de overheid kunstsubsidies verschaffen of moeten kunstenaars zelf het heft in handen nemen? Hoe realiseren we een gelijkwaardigere arbeidsparticipatie van vrouwen, zonder dat dit ten koste gaat van de work-life balance?

Volgens Rutger Claassen kunnen we politieke kwesties als deze alleen door de bril van het vrijheidsbegrip verstaan. In de hedendaagse politiek wordt het begrip vrijheid door rechts en links gebruikt. Onduidelijk blijft wat er precies met die vrijheid bedoeld wordt. In Het Huis van de Vrijheid pleit Claassen daarom voor een nieuw positief vrijheidsbegrip waarin onze eigen autonomie herontdekt wordt – een begrip dat voorbij rechts en links gaat.

Maar als alle politiek zich afspeelt in het huis van de vrijheid, hoe zit het dan met onze andere waarden, zoals rechtvaardigheid, gelijkheid en solidariteit? Waar liggen de grenzen van de vrijheid?

Elke eerste dinsdag van de maand
Café Trianon – Berg en Dalseweg 33 Nijmegen
toegang 3 euro – @filosofischcafe / www.filosofisch-cafe.nl

Filosofisch Café Nijmegen is een initiatief van Stichting Filosofie & Maatschappij en wordt mede mogelijk gemaakt door de opleiding Filosofie van de Faculteit der FTR.