Spreker: Hans Thijssen
Interviewer: Jan Bransen
Columnist: Mienke de Wilde
Muziek: Tim Vermaeten

Ooit was geluk hét onderwerp van de filosofie. Voor de oude Grieken was filosofie bij uitstek een manier om de vraag van het gelukkige leven te behandelen. Met de opkomst van het Christendom lijkt de filosofie haar zoektocht naar geluk echter gestaakt te hebben. Geluk lijkt een vraagstuk waar religie het antwoord op biedt. De hedendaagse filosofie heeft de existentiële vraagstukken dan ook grotendeels laten varen.

Inmiddels is het christendom voor velen niet langer de ware levensfilosofie. Maar waar kun je dan terecht voor advies? Hans Thijssen pleit ervoor dat de academische filosofie haar verloren terrein moet herwinnen en meer aandacht gaat schenken aan levensvragen. Welke bijdrage kan de filosofie bieden in de zoektocht naar geluk?

Hans Thijssen is hoogleraar Geschiedenis van de filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en was voorheen decaan van de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Jan Bransen, hoogleraar Filosofie van de gedragswetenschappen, zal hem interviewen en Mienke de Wilde, rechtenstudente en bestuurslid van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster, verzorgt de column.