Publieksfilosofie: diep denken of oppervlakkig vermaak?

??? ?? ?????! Op donderdag 6 april serveert Filosofisch Café Nijmegen voor de 150ste keer een smakelijk buffet ???? ??? ???????.

Deze feestelijke avond staat in het teken van de publieksfilosofie, want daar is het Filosofisch Café in 2005 voor opgericht. We blikken terug en denken na over de verdiensten en valkuilen van de publieksfilosofie. Heeft het zin om filosofie naar een breder publiek te brengen? Of is publieksfilosofie niet meer dan plat entertainment?

De tijd dat oude mannen met baarden elkaar in een academisch reservaat bestookten met moeilijke woorden, ligt inmiddels toch echt achter ons. De laatste decennia komen de filosofen uit hun grotten en torenkamers en dalen af naar het gewone volk. Zo is er een Denker des Vaderlands (@maandvandefilosofie), bestaat er een populair Filosofie Magazine (@filosofiemagazine) en schieten de filosofische cafés als paddenstoelen uit de grond. Kunnen we zomaar een avondje uit de losse pols filosoferen met zijn allen, of is het toch beter om het aan de professionals over te laten?

Kijk, denk en discussieer mee tijdens deze 150e editie van het Filosofisch Café! Op donderdag 6 april om 20:00u in Café ’t Haantje (Daalseweg 19) in Nijmegen.

?

Sprekers: Claudia Pino, Jan Bransen & Jeroen Linssen
Gespreksleider: Stefan Schevelier
Muzikant: Saranne

Claudia Pino is een van de oprichters van het Filosofisch Café Nijmegen.

Jan Bransen is hoogleraar in de filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij zat jarenlang in de redactie van het Filosofisch Café.

Jeroen Linssen doceert filosofie aan de Radboud Universiteit.

Stefan Schevelier is studievoorlichter en docent filosofie aan de Radboud Universiteit.

Bastiaan Siemerink speelt live muziek.