Is de vrije wil in onze hersenen terug te vinden? Neurowetenschapper Peter Hagoort van de Radboud Universiteit geeft een inleiding over Spinoza’s visie op de vrije wil en hoe deze overeenkomt met moderne gedachten in de neurowetenschap. Wat voor invloed heeft de moderne neurowetenschap op het eeuwenoude vrije wil debat? In samenwerking met wetenschapsfilmfestival InScience organiseert het Filosofisch Café een speciaal café over Spinoza tijdens het filmfestival.

De film wordt ’s middags om 16:00 uur vertoond tijdens het InScience festival. ’s Avonds om 20:30 uur is er een Filosofisch Café in de Mariënburgkapel tegenover LUX over deze beroemde filosoof. Naar aanleiding van de documentaire wordt er in het café van de kapel verder gefilosofeerd met hersenwetenschapper Peter Hagoort van de Radboud Universiteit, zelf te zien in de documentaire, en Piet Steenbakkers, hoogleraar Spinoza-studies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Toegang tot het Filosofisch Café is gratis, maar haal van tevoren wel een kaartje op bij de kassa van LUX. Voor toegang tot de film kan er via de website van InScience kaartjes worden besteld.